En duo fra fra Tjøme skal importere husbåter fra Polen, og reklamerer med priser som ikke overgår en brukt seilbåt.

Firmaet La Mare har allerede snust på det norske markedet, og deltok med stand på Sjøen for Alle i 2018. Nå har det polske firmaet fått norske representanter. – I Polen og på det europeiske kontinentet forøvrig er dette med husbåter som et alternativ til hytte kommet mye lenger og blitt akseptert på en helt annen måte enn i Norge, slår Arild Einang og Tor Lie fra Tjøme fast. La Mares husbåter er formet som små funkishus med flatt tak, hvor det er plass til en terrasse. De produseres i forskjellige størrelser, Felles for dem alle er at de har store vinduer helt ned til gulvet, reklamerer duoen. Den minste båten de har planer om å importere har en estimert pris på 700.000 kroner.

Da får man en husbåt med kjøkken/stue, soverom, bad, garderobe og en liten hall. Innvendige må vil være rundt 15 kvm. Utvendig vil det være to terrasser på tilsammen 12 kvadratmeter. Prisen for denne vil være omtrent det du betaler for en brukt seilbåt av litt størrelse.